Despre

Sa lucrez in stomatologie cu oamenii, dar mai ales cu copiii este o bucurie. Intalnesc diferite familii si fiecare dintre ele are o alta poveste. Cel mai frumos este atunci, cand discutam si facem un plan pentru problemele pe care le intampină. Cum s-a ajuns la acele probleme? Si ce ne asteapta pe viitor?

 

Stim ca alimentatia poate influenta sanatatea orala, dar si pe cea a organismului. Despre aceasta, voi vorbi in cartea mea.

 

Ma numesc Iulia Stoker – Corbu si locuiesc din anul 2000 in Olanda. Dupa ce am terminat cursul de limba olandeză, m-am tot gandit ce pot sa aleg pentru viitorul meu, ceva care sa imi placa, desigur. Asa ca, am ales sa fac o scoala de 2 ani in domeniul stomatologic, ajungand sa lucrez ca asistent. Dupa o perioadă, am facut diferite cursuri, si de 15 ani lucrez ca asistent in prevenirea problemelor dentare. Atunci, cand avem cunostinte solide si informatiile necesare, prevenirea este mult mai simpla. Avand aceste cunostinte, m-am gandit ca ar fi pacat sa nu le impartasesc si celor din Romania, locul unde m-am nascut si educat. Este ca un mod de a multumi pentru tot ceea ce am primit de la tara mama.

 

Dar, cum a inceput totul?

Impreuna cu Dr. stomatolog specializat in pedodontie M. de Groot-Nievaart ajut profesional pacienti, cu precadere copii, in prevenirea cariilor si a unor boli orale. Asa am invatat cat de important este sa mancam sanatos si la timp.

 

Din interesul meu de a sti cat mai multe, am inceput sa caut si sa citesc materiale cu privire la sanatate. Mereu caut sa ma perfectionez, asa ca am ales sa fac un curs de nutritionist. Pentru ca sunt multe de citit si peste tot gasesti o multime de informatii necesare, am pus pe hartie o baza a tot ce e bine de stiut si, asa a iesit aceasta carte, care sper ca dupa ce o citesti sa iti fie de folos, atat tie cat ai familiei tale.

 

Cartea are trei parți. În prima parte vorbesc despre sanatatea orala ca preventie la copii, in partea a doua o sa gasesti informatii despre nutritie si kilogramele dorite fara dieta, iar  in ultima parte sanatatea orala la adulti si instructiuni.

 

Sper ca aceasta carte sa va inspire sa mergeti pe un drum sanatos!

In privinta slabitului, cartea nu este recomandata pentru persoanele cu boli, care au nevoie de o dieta speciala. Aceste persoane au nevoie de dietetician sau medic.